Alice de plumb pentru pescuit

Folosite cu precadere la lestarea plutelor, alicele de plumb de diferite gramaje nu trebuie sa lipseasca din trusa nicicarui pescar, in special din trusele celor care pescuiesc mult la pluta. Daca in competitii sunt utilizate atat plute cat si alice de mare precizie, in scopul de a obtine echilibrarea liniei rapid, pentru pescuitul obisnuit de zi cu zi nu e nevoie de o precizie atat de ridicata a alicelor. Acesta este motivul pentru care mai jos va vom prezenta o modalitate simpla de fabricare al alicelor de forma rotunda, inclusiv dimensiunile de prelucrare pentru obtinerea unor gramaje diferite. Eventual dupa fabricare, care e destul de rapida si usoara, puteti sa sortati alicele obtinute cu ajutorul unui cantar de precizie si apoi sa le faceti si o crestatura, pentru atasarea pe linie, cu ajutorul unei panze de traforaj pentru metale. O sa aveti nevoie de urmatoarele materiale:
- un ciocan de 0,5 kg
- un cutit sau o dalta subtire si ascutita
- o bucata de plumb moale - acest plumb moale poate fi recuperat de la vechile instalatii sanitare sau poate fi facut rost de la cineva care lucreaza la posta. Insist asupra acestui aspect, pentru ca plumbul tare (recuperat de la acumulatorii auto) poate sa ciupeasca firul atunci cand fixati alicele
- optional un traforaj pentru metale - e de preferat sa crestati alicele prin taiere cu traforajul decat prin despicare cu cutitul, pentru ca ultima metoda deformeaza alicele.
Va recomandam sa vizionati si filmul nostru despre confectionarea plumbilor culisanti pentru pluta.

img 01
img 02
img 03
img 04
img 05
img 06
img 07
solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii