solunar septembrie 2014
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii

LOCURI DE PESCUIT DIN MEHEDINTI

Mai jos aveti harta judetului Mehedinti ,cu cateva locuri de pescuit de pe Dunare,pe care le-am vizitat personal , si care sunt marcate cu bilute portocalii. Evident ca locurile bune sunt mult mai multe, dar ,pe moment nu am imagini chiar din toate locatiile ,asa ca daca locuiti intr-o zona unde se poate pescui, sau ajungeti cumva intr-un astfel de loc care va place ,si dispuneti de un aparat foto ,va rog sa faceti cateva poze sau chiar filmulete si sa mi le trimiteti, cu explicatiile de rigoare. Adresa mea de e-mail o gasiti in josul paginii.

harta

pozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapozapoza

imagini din satelit

Frontiera de apa a judetului MEHEDINTI- respectiv DUNAREA - se intinde de la kilometrul fluvial 817.2 pana la kilometrul fluvial 1011. Acesta din urma ,fiind dincolo de Svinita ,la limita judetelor Mehedinti si Caras - Severin. Adica un total de 193.8 km.

Harta nu este prea detaliata ,dar alta mai buna n-am gasit.,insa pentru cei care doresc sa vada imagini , de la satelit ,din judetul Mehedinti, va recomand link-ul de mai sus google maps. Daca doriti sa vedeti si alte locuri de pescuit, din judetele limitrofe ,respectiv locurile din Caras-Severin ,dati click pe linkul din text ,sau pe sageata albastra , de pe harta.

locuri de pescuit in portiunea muntoasa a Dunarii - sfaturi

Adica de la PORTILE DE FIER 1 pana dincolo de Svinita - din cauza ca umbra naturala este foarte rara ,si aia doar pe intervale scurte ,si din cauza ca malul este format practic din piatra ,neaparat trebuie sa aveti umbrela de soare pentru ca ziua,mai ales in timpul verii, e groaznic de cald.Daca aveti si ghinionul sa nu sufle vantul,practic o sa va topiti!Pentru noapte e bine sa aveti ceva echipament ,respectiv cort, sac de dormit si niste haine ceva mai groase ,in unele dimineti de vara inregistrandu-se chiar si 2-3 grade celsius!Sa nu credeti cumva ca daca e munte nu sunt tantari!Sa aveti la dumneavoastra si o alifie sau un spray contra muscaturilor de insecte,mai ales pe timp de vara,pentru ca din cauza caldurii excesive ,toate insectele sunt hiperactive.Dimineata si seara ataca tantarii (nu prea multi si nu tot timpul- mai fac si pauza), iar in timpul zilei ,tot soiul de viespii si albinute ne pot face pescuitul un calvar. (eu personal am fost muscat intr-o singura zi de 16 ori de niste insecte numite de localnici, dracitze- muscatura e dureroasa dar trece in 5-6 minute - ramane oricum un dul de toata frumusetea!).Asa ca protejati-va!In final trebuie sa va spun ca, desi sunt locuri de o frumusete rara,pescuitul in zona muntoasa a Dunarii este un pescuit extrem!

locuri de pescuit in portiunea de lunca a Dunarii - sfaturi

Respectiv de la PORTILE DE FIER 1 in aval pana dincolo de Salcia - optional umbrela de soare pentru ca aici mai gasiti totusi cate un pom pe unde sa va ascundeti de razele soarelui si malul e format din pamant deci nu se incalzeste atat de puternic.Obligatoriu sa aveti la dumneavoastra si un spray contra tantarilor pentru ca sunt zone, unde o sa va blestemati singuri zilele, din cauza lor .(in special ecluza PF2, ,centrala PF2 ,Tiganasi).

Peste se poate prinde cam peste tot, daca cunosti locurile cat de cat.Oricum ,cele mai spectaculoase locuri de pescuit ,le gasim in zona Cazanelor Dunarii respectiv Mraconia,Dubova,intrarea in Cazane din aval,locuri unde s-au prins si somni de peste 100kg ! Pentru cei care vor sa prinda crap mare ,recomand zona din avalul barajului Portile de Fier2 respectiv Gruia, Patulele,Tiganasi.Asta nu inseamna ca somnul sau crapul nu se pot prinde si in alte parti ale judetului!

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
sep

sus